ONDERZOEK: 

https://www.ukonnetwerk.nl/unicity

 

 

https://ukonnetwerk.nl/precode

 

Een analyse van FTD casuïstiek

Frontotemporale dementie (FTD) is een vorm van dementie die vaak probleemgedrag met zich meebrengt. Daarom kozen we FTD als één van de speerpunten van het CCE-project ‘Kennis verbinden met onderzoek’.

Lees verder in de link naar de website van het CCE. 

https://www.cce.nl/expertise/expertise-overzicht/aansluiten-bij-frontotemporale-dementie-ftd

 

19 02 2019 begonnen met deze pagina, wordt - gaat gevuld worden met informatie, mist er nog info, geef het door! BELANG VAN ONDERZOEK en dat er dus donaties nodig zijn om onderzoeken te kunnen doen! 

Onderzoek naar gedragsveranderingen biedt nieuw inzicht in PSMA en PLS

Veranderingen in de manier waarop iemand informatie verwerkt, hoe iemand in staat is om te leren (cognitie), en veranderingen in gedrag komen regelmatig voor bij mensen met ALS. Groot onderzoek van het ALS Centrum toont nu aan dat cognitie en gedragsveranderingen bij PSMA en PLS net zo vaak voorkomen als bij ALS. De resultaten bieden nieuw inzicht in beide zeldzame aandoeningen en opent mogelijk nieuwe deuren in de toekomst voor deze patiënten.

https://www.als-centrum.nl/onderzoek-naar-gedragsveranderingen-biedt-nieuw-inzicht-in-psma-en-pls/

In deze video vertelt neuroloog Michael van Es over de resultaten van een recent onderzoek naar veranderingen in cognitie en gedrag bij PSMA en PLS. De uitkomsten van dit onderzoek hebben mogelijk veel gevolgen voor mensen met deze ziekten

https://youtu.be/0t8s61TIdu4