LINKS & BOEKEN

 

 

ALZHEIMERCENTRUM LIMBURG

website : http://www.alzheimercentrumlimburg.nl 

Partner in Balans ; https://www.alzheimercentrumlimburg.nl/actueel/nieuws/partner-balans-aanwezig-op-lustrum-symposium?fbclid=IwAR0Ts9fFUiflyO26-k-pfaSWuocsAyzOxXr0T63nQ1q07DpSRoQUm6NSdK4

Bent u partner, zoon, dochter, broer, zus, ouder of vriend(in) van een jong iemand met dementie? Of bent u een casemanager, psycholoog of andere zorgprofessional die naasten van jonge mensen met dementie ondersteunt? Heeft u interesse in Partner in Balans? Neem dan contact met ons op! 

Jeroen Bruinsma - Jeroen.bruinsma@maastrichtuniversity.nl

Kirsten Peetoom - Kirsten.peetoom@maastrichtuniversity.nl

 

 

CIZ Centrum Indicatiestelling Zorg : https://www.ciz.nl/Paginas/default.aspx

CAK : https://www.hetcak.nl/

WLZ : Wet Langdurige Zorg : ‎http://www.rijksoverheid.nl/Wlz/zorg‎

BOPZ : Wet bijzondere opnemingen psychiatrische ziekenhuizen (Wet BOPZ) https://www.rijksoverheid.nl/documenten/brochures/2009/06/29/over-de-wet-bopz
Levenstestament : www.hetlevenstestament.nl/
 
Waar moet je allemaal aan denken? CHECKLIST! 
 
We werken veel samen met Alzheimer Nederland, er is veel informatie te vinden op deze website! Dementie.nl 
Het verloop van FTD
Herkennen van FTD
Erfelijkheid bij jonge mensen met dementie : er staat hier bij FTD meer dan 40% maar dat klopt volgens mij niet, ga ik uitzoeken.
Emoties bij de diagnose dementie - impact... bij FTD NIET! 
 

De Experts van www.dementie.nl 

Hieronder vind je alle experts die actief zijn op dementie.nl. Ze hebben elk een eigen expertise. Stel ze een vraag, lees hun bijdragen en bekijk welke artikelen zij interessant vinden. 

https://dementie.nl/hulp-en-advies/experts

  • Casemanager - Gerben Jansen - Mariecke Mooi  - Lilian Frijters 
  • Huisarts - Marieke Perry 
  • CZ Zorgexpert - Suzan de Beer 
  • Dementie Expert Alzheimer Nederland  - Mariëtte Hofman
  • Psycholoog - Maritza Allewijn
  • Kandidaat-Notaris - Berit Mulder 
  • PGGM Pensioenexpert - Marc Haaksman
  • Expert wetenschappelijk onderzoek - Dinant Bekkenkamp
  • Expert autorijden & rijbewijs - Wiebo Brouwer 
  • Geestelijk verzorger / ethicus - Tim van Iersel 
 
Filmpje van Alzheimer Nederland, dementie is niet alleen vergeten, uitleg : symptomen & signalen 
 

DONEREN ;) giften.... 

er kan geld gedoneerd worden specifiek voor onderzoek FTD. Onder vermelding onderzoek FTD 
Bij het ERASMUS MC op nr : NL88 INGB 0000 0029 95 t.n.v. Erasmus MC Foundation, o.v.v. 21101 - FTD Onderzoek
Bij het VUMC op nr : 

Naar de FTDlotgenoten, het geld wordt gebruikt om lotgenootdagen, publieksdagen te organiseren, folders te ontwikkelen, folders toe te sturen naar lotgenoten, organisaties e.d. materialen, website te onderhouden e.d. ANBI : zie website http://www.ftdlotgenoten.nl bij kopje : De Stichting : NL56 INGB 0004 618734

 

Oud worden met zorg https://oudwordenmetzorg.nl

Als (gepromoveerd) psychologen, artiesten en voormalig mantelzorgers nemen we u mee in de wereld van dementie. Zodat het leven met dementie zoveel mogelijk een gelukkig leven kan zijn. Voor iedereen.

 

https://www.cce.nl
 https://www.cce.nl/consultatie/wat-is-een-consultatie 

Als zorgprofessionals vastlopen met een cliënt en geen perspectief meer zien, kunnen zij bij het CCE een consultatie aanvragen. We komen alleen in actie als een probleem vanuit de reguliere zorg niet kan worden opgelost. De cliënt zelf, familie of vertegenwoordigers kunnen ook een consultatie aanvragen, bij voorkeur in samenspraak met de zorginstelling. Daar zijn geen kosten aan verbonden. Het CCE gaat met zorgprofessionals en anderen op zoek naar verklaringen voor het probleemgedrag en naar mogelijkheden om de situatie van de cliënt te verbeteren.
Lees verder via de link! 

 

Het gaat om mensen die langdurig professionele zorg en ondersteuning nodig hebben, in de gehandicaptenzorg, de geestelijke gezondheidszorg, jeugdhulp, het (speciaal) onderwijs en de ouderenzorg. Jaarlijks doet het CCE circa 1.300 consultaties voor cliënten in de langdurige zorg.

 

 

Broeder Joost    https://www.broederjoost.com

Broeder Joost werkt als verpleegkundig zorgcoordinator op een afdeling voor jonge mensen met dementie. In zijn dagelijkse werk heeft Broeder Joost veel te maken met nieuwe wetgeving, werkdruk, stress en bezuinigingen. Maar ook met innovatie, familieparticipatie, leuke collega's en een bijzonder fascinerende doelgroep. Laatstgenoemden maken het voor Broeder Joost meer dan de moeite waard.

 

Voordat Broeder Joost broeder werd, volgde hij een opleiding tot verpleegkundige en heeft in dat kader ervaring opgedaan in de gehandicaptenzorg, de GGZ, de geriatrie en een algemeen ziekenhuis.

 

Broeder Joost heeft altijd graag verhalen geschreven. Vaak korte verhalen, en soms lange verhalen. Soms zelfs met moeilijke woorden, die Broeder Joost dan recent geleerd heeft en dat graag laat zien aan zijn lezers. Door zijn werk maakt Broeder Joost veel avonturen mee die soms leuk zijn, soms niet zo heel erg. Deze website is bedoeld om die verhalen een plek te geven. En eigenlijk vindt Broeder Joost het vooral erg vreemd om over zichzelf in derde persoon te schrijven.

https://www.broederjoost.com/info-en-contact

https://www.facebook.com/Broederjoost

 

Dieke Boerma:  http://onslevenmetdementie.nl/HOME/ #jongalzheimer - heel jong! wat brengt dat met zich mee... waar loopt je tegenaan, jonge gezinnen http://onslevenmetdementie.nl/Ons-verhaal/

 

David Wetzl and his family's journey with frontotemporal dementia (FTD). Gepubliceerd op 15 feb. 2016 op YouTube. 

https://www.youtube.com/watch?v=14bWXgIvshc