17.06.17 : de 38e FTDlotgenotendag!

Gepubliceerd op 17 juni 2017 om 20:24

Vandaag beginnen we met een lunch...

Het is zo belangrijk om een lotgenotendag altijd door te laten gaan... 
Er waren aanmeldingen en weer afmeldingen. Het is voor partners, familie soms erg ingewikkeld om ergens naar toe te gaan. Er worden "leugentjes" verteld omdat ze niet kunnen zeggen dat ze bijvoorbeeld naar een lotgenotendag gaan. Want 'de patient' is namelijk niet ziek... en vind het dus echt niet goed dat je gaat.  Er wordt vaker 'geacteeerd' toneelgespeeld om de lieve vrede te bewaren. 

Vandaag begonnen we met een lunch... en eindigden er ook mee ;) 
Nadat we alles hadden klaargezet begonnen we met een 'voorstelronde' nadat ik de middag had geopend. We hebben dit nu voor het eerst op deze manier gedaan. Dachten dat is welicht fijn onstpannen & relaxed. 

Het was mooi... iedereen stelde zichzelf voor en vertelde in het kort iets.. das best moeilijk, kort iets vertellen daar er meteen op gereageerd wordt door mede lotgenoten. Hart onder de riem.. herkenning! En dat is zo fijn. Na het rondje hebben we lekker gegeten... Marjan & ik hadden zelf ook nog wat lekkers gemaakt. 

Zeker voor herhaling vatbaar dit "concept" al zeg ik hetzelf... 
We hebben ook wel eens hapjes gedaan of dat iedereen wat lekkers mee neemt. 
Ergens buiten een BBQ ook leuk... 

Op naar de volgende lotgenotendag... de 39e! Eerdaags komen de nieuwe data online tot de zomer 2018. 
En in Oktober de Landelijke FTD Publieksdag. Deze vind om de 2 jaar plaats. Het andere jaar is er namelijk het Wereld FTD Congres. 

X Margreet 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.