11. Alz.. Magazine December 2013 Alz.. je niet meer met papa kunt praten omdat hij dementie heeft...

Gepubliceerd op 1 december 2013 om 00:00

Als je toekomst onder je voeten wordt weggemaaid... tja, de koptekst. Want zo voel ik het... en met mij de kinderen alhoewel ze dat nog niet kunnen overzien, hoe gaat de toekomst eruit zien... we weten dat JW niet oud gaat worden, maar hoe gaat het? het verloop, bij iedereen weer anders. Hoe heftig, dat  JW onze mooie kinderen niet ziet opgroeien, en dat zij hun vader nu al missen... want hij is er wel, maar toch heel erg ook niet.. 

We zijn geinterviewd door Alzheimer Nederland... Mooi, zo kunnen we laten zien dat er ook dementie speelt bij een jong gezin en dan nog een heeeeel andere vorm van dementie! De fotograaf & journaliste kwamen bij ons thuis en hebben ook hele mooie foto's gemaakt.. altijd spannend hoe men gaat reageren.. en natuurlijk hoe het artikel wordt. Het is een mooi artikel geworden. Met Renée & Jord op de cover! Onze kanjers! Zo trots op dit stel.... 

INTRO:

Een jaar geleden kreeg Jan Willem (51 jaar) de diagnose Frontotemporale dementie (FTD). Sindsdien is niets meer wat het is geweest binnen het gezin. Margreet (45 jaar): “Het begon ongeveer twee jaar geleden; Jan Willem kon thuis en op zijn werk minder goed uitleggen wat hij deed. Communicatie ging moeilijker. Een opmerking van een klant liet hem koud; ik had het gevoel dat er iets niet klopte. In eerste instantie dacht ik dat Jan Willem overwerkt was. Hij sliep veel en was mat, het leek wel of emoties er niet zo toe deden. Zijn eigen initiatief verdween. Dat was heel vreemd omdat hij altijd zo bijzonder actief was. Ik dacht aan een midlifecrisis of een burn-out.”

Link naar het artikel : 

https://www.ftdlotgenoten.nl/…/P…/ALZ_Mag_2013-04_Mantel.pdf

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.