Journaliste & 'lotgenote' Marloes reageerde op psychiater Boudewijn Chabot

Gepubliceerd op 21 juni 2017 om 18:32

Alex de vriend van Marloes kreeg de diagnose FTD...

Marloes over : 

Boudewijn Chabot schetst een gruwelijk beeld, afgelopen zaterdag in Opinie & Debat. Alsof patiënten die lijden aan ongeneeslijke hersenziektes massaal de dood in worden geholpen door artsen voor wie euthanasie een ‘maandelijkse routine’ is. En dat voor een psychiater die in hetzelfde stuk schrijft dat hij streed – en strijdt – voor zelfbeschikking.

Lees ook het opiniestuk van Boudewijn Chabot: De euthanasiegeest is uit de fles.
 

Mijn lief is bijna twee jaar geleden overleden. Hij was 52. Een jaar eerder werd duidelijk dat hij Fronto Temporale Dementie (FTD) had. Een vorm van dementie die zijn sociale gedrag en persoonlijkheid ruïneerde. Na de diagnose zei hij meteen dat hij dood wilde als hij de regie uit handen moest geven. 

Wij hadden geluk. We troffen een huisarts die zijn verantwoordelijkheid nam. Hij vertelde dat er een uitgebreide wilsverklaring moest komen. En dat hij al in een vroeg stadium een SCEN-arts wilde inzetten om te zorgen dat het proces naar de dood van mijn vriend, zo zorgvuldig mogelijk zou zijn. De arts was overtuigd van de doodswens van mijn lief; hij kende zijn patiënt en respecteerde zijn keuze.

lees verder via onderstaande link : 

Op nrc.nl las ik het volgende interessante artikel: https://www.nrc.nl/nieuws/2017/06/21/verleen-euthanasie-voordat-het-te-laat-is-11180147-a1563827

Al eerder verschenen de ouders van Roy in het nieuws bij Brandpunt, zie link bij NIEUWS. Roy nu 32 jaar en zou zo zeker niet willen leven. Zoals zo vele partners, kinderen, ouders met FTD. Zo ook JW... voor hem was het al te laat... en moet nu dus zijn tijd "uitzitten-lopen".... zucht.

X Margreet 

 

* Marloes heeft al eerder een stuk geschreven over euthansie, deze komt ook nog bij NIEUWS en maak er ook wel een blog van. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.