Promotie - proefschrift Jort Vijverberg & Welmoed Krudop

Gepubliceerd op 3 oktober 2017 om 18:00

The neuropsychiatry of bvFTD and primary psychiatric disorders ; similarities and dissimilarities.
Nieuwe vragenlijsten zinvol bij diagnose gedragsvariant FTD, daar het vaak verward wordt met psychiatrische aandoeningen.
Ook in mijn schrijven hieronder de verwijzing naar Welmoed Krudop, over haar proefschrift.... & Yolande Pijnenburg.

ARTIKEL nieuwe vragen lijsten zinvol bij de diagnose FTD. De gedragsvariant. 
Heel erg belangrijk, want de meeste vragenlijsten zijn gespitst op "vergeten" en als mensen met FTD deze vragenlijst 1x hebben ingevuld, dan vullen ze deze vaak de volgende keer precies hetzelfde in, omdat ze dat gewoon nog weten! 

Meteen in mn blog ook het proefschrift van Welmoed Krudop meegenomen... belangrijk! heel belangrijk.. blijkt maar weer dat de diagnose erg ingewikkeld is... en er gelukkig onderzoeken naar gedaan worden.

Partners zouden ook meer gehoord moeten worden, gebeurd nog veelsteweinig, of in bijzijn van je partner, dan wil je niet over hem of haar praten... zeker omdat je dan thuis grootte problemen krijgt, kan krijgen, mishandelingen geestelijk & lichamelijk... Zo ook dat als er 1x gezegd wordt tegen de patiënt, of vermoedelijke patiënt, u mankeert niets.. dat ze NOOIT meer mee willen naar een arts!

The neuropsychiatry of bvFTD and primary psychiatric disorders ; similarities and dissimilarities. 

http://dare.ubvu.vu.nl/handle/1871/55352 In Englisch. 

PROEFSCHRIFT Jort Vijverberg : 

https://www.vumc.nl/afdelingen/over-vumc/nieuws/promotie-vijverberg/ 

IMG_1278.jpg 

Neuroloog Yolande Pijnenburg over neuropsychiatriespreekuur bij Nieuwsuur. Aanleiding is het promotieonderzoek van Welmoed Krudop. Uit haar onderzoek blijkt dat soms psychiatrische patienten ten onriechte de diagnose FTD krijgen.... Krudop pleit voor een nauwere samenwerking tussen neuroloog & psychiater om dit soort misdiagnoses te voorkomen. 

https://www.alzheimercentrum.nl/blog/neuroloog-pijnenburg-neuropsychiatriespreekuur-nieuwsuur/

NIEUWSUUR uitzending : met Majorie & Jo, de ouders van Roy nu 32 jaar jong. 

https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2135404-onterecht-de-diagnose-dementie.html?title=onterecht-de-diagnose-dementie%20Lees%20hier%20meer%20over%20het%20promotie-onderzoek%20van%20Welmoed

Promotie | Psychische stoornis of frontotemporale dementie : Welmoed A. Krudop 
Psychiatrische patienten krijgen soms ten onrechte de diagnose FTD. 
Uit het proefschrift blijkt dat dit ook andersom gebeurd. Dit horen wij vaak van lotgenoten... dat er eerst een hele lange weg is... die ze bewandelen, en zelfs als je als partner aangeeft, denk eens aan FTD. Dat wordt vaak van tafel geveegd door de heren/dames psychiaters, artsen, psycholgen.. Luister ook beter naar de partner, HETERO ANAMNESE... het blijft een zeer ingewikkeld ziektebeeld en daarom is secuurheid ook echt heel belangrijk. Maar veel gezinnen ondervinden dit probleem... zoektocht, zoveel verdriet, pijn, drama... Mooi dat er zoveel onderzoek naar is, en er "oplossingen" ideeen komen, nu nog dat iedereen het weet en ermee gaat werken! er voor open staat, want we horen regelmatig dat dat niet het geval is... helaas... 

https://www.alzheimercentrum.nl/blog/promotie-psychische-stoornis-frontotemporale-dementie-2/

 X Margreet 

* Misschien vul ik nog het een en ander aan... artikel, foto etc. 

H/\Windows\Desktop\NL_samenvatting.pdf

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.