Wassen, zelf wassen of laten wassen...

Gepubliceerd op 3 december 2017 om 20:41

bij een opname komen nog zoveel meer dingen bij kijken... het is weer en, en, en, en... en dus ook kosten die erbij komen, of niet als je alles zelf doet en wil doen, of niet anders kan, omdat de kosten anders te hoog worden...

opname in een zorginstelling... er komt veel bij kijken. Ook dingen waar je in eerste instantie niet aan denkt, of denkt dat zit erbij in! NIET DUS.... 
Je betaalt een eigen bijdrage, deze wordt berekend door opgave inkomen.. Maar je inkomen is ook al anders.. door de ziekte. Doordat er zoveel is veranderd. Zeker met een eigen praktijk, zaak, als zzp-er etc. Gelukkig hadden wij een arbeidsongeschiktheidsverzekering maar verder... Anders hadden we al in de bijstand gezeten... en ja, dan betaal je niet de volle mep, maar toch. We hebben 2 opgroeiende kinderen en daar wordt totaal niet, geen rekening mee gehouden. 

Vaak schuif je dit soort gedoetjes op de lange baan, maar het zijn geen gedoetjes je moet het wel goed regelen. 

* de was kan je laten doen maar dat brengt weer kosten met zich mee, en je moet dan ook weer extra kleding kopen, omdat de kleding dan naar de stomerij gaat en het langer weg is... Alles wordt en moet gelabeld worden. Dit so wie so, want er wordt wel eens kleding uit een andere kamer 'gejat' ;) trekken andere bewoners aan of vinden het mooi en nemen het mee. Als de kamerdeur open staat! Je betaald 1x een bedrag van uit mn hoofd 75 euro en dan wordt alles gelabeld. 

fullsizeoutput_2474.jpeg 

soms wordt er wel wat gewassen als het zo vies en nat is en ze weten dat ik nog niet kom. Dan gaat het de grote ketels in... Ze hebben op de groep ook wel een wasmachine maar dat is voor de eigen was van de groep. 
Dat labelen gaat soms ook goed fout, want dan labelen ze het onder de sokken.. ook al is het een dun plakkertje dit is niet goed en ook niet als ze op de sokken zouden lopen. Tja, als vrouw van de podotherapeut daar helemaal kien op.. mm werk was t soms met correcties dus ik wil zeker niets onder zijn voeten hebben.. en omdat mensen met FTD zoveel lopen en lopen en lopen... En hij heeft onderstussen ook al aangepast schoeisel. Zo zijn er best wat Happy Socks vernaggeld... want ze moesten het van mij eraf halen en op andere plek doen. We doen het altlijd zo.. nou niet bij JW! O ja, de waszak - de groene op de foto - vind ik afschuwelijk, nu had ik geen extra tas, was 1x niet geweest en meteen 3 volle tassen! leek wel of hij iedere dag schone kleding aan had gekregen ook al was het nog schoon! alsof ik niets te doen heb ;) even terugkoppelen... ik gebruik dus gewone tassen, en een IKEA tas. Zo ook vind ik de metalen klerehangers niet fijn, dus allemaal houten in zn kast. Voor de kleding zijn ze ook niet bevordelijk, zo'n dun hangertje, t shirts gaan eerder kapot. 

* kosten pedicure mocht je dat nodig hebben, je moet zelf de nagels verzorgen. Gelukkig heb ik een mooie kopknipper van JW en kan hij redelijk met begeleiding van mij zijn handen doen, voeten doe ik. 

* kapper zit intern, in het begin ging ik met JW Leusden in, maar geeft nu teveel prikkels en is onhandig. Wilde eerst niet intern, want zag allemaal paarsblauwe gloedkapsels en ouderwets zeg maar, ben echt meegegaan ook zodat ik zelf kon zeggen hoe ik het wilde... hij moet er netjes bijlopen! logisch dat we dat zelf moeten betalen.

* douche spullen, deo, tandpasta, shampoo ook zelf aanschaffen. In het begin hadden ze zelf wel het een en ander maar we kregen te horen dat het niet meer van het budget af kon en dus dat we het zelf moeten kopen. Volgens mij wordt hier dus geen rekening mee gehouden bij de kosten, eigen bijdrage... 

* biertjes en whisky nam ik in het begin mee, kratjes.. hij kreeg 1 biertje, lekker biertje Chouffe, bokbiertje, Guinness, kanon! ze hebben zelf ook kratjes bier. Whisky doe ik niet meer, ging hem meer om t drinken dan om de smaak.. zat op gegeven moment meer water in dan... drupje whisky. 

* borg betalen voor een dopsleutel 70.00 als je die sleutel kwijt bent, dag 70.00 terwijl je zon sleutel voor 8,00 bij de bouwmarkt kan halen, wel handig om dus het zelf aan te schaffen :) 

Ik zal het eens uitzoeken... alle bijkomende kosten... 
Heb van de week weer 12 tubes tandpasta in zijn kastje gelegd.
En voor zijn verjaardag krijgt hij meestal lekker Rituals van vrienden en familie.. 

X Margreet 

 

** arghhhhh, weer zijn nieuwe sokken de labels onderop gelabeld. NOT AGAIN.... 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.