Kijktip : 06.12.18 : Geef Om Je Hersenen

Gepubliceerd op 6 december 2017 om 08:00

zeer belangrijk hersenonderzoek, in Geef Om Je Hersenen wordt hier aandacht aan besteed. In 2015 was er aandacht voor FTD met lotgenoot Richard en zijn vrouw Antoinette, Antoinette is een half jaar na de uitzending overleden. De bijdrage uit de uitzending hiervan staat op mn website bij "lezingen".. Helaas zaten we aan het eind van de uitzending en was t uitgelopen zodat Yolande Pijnenburg te kort aan het woord kwam, hopelijk mogen we een keer in de herhaling... want het is zo nodig... meer bekendheid & onderzoek naar...

Benieuwd welke onderwerpen er vanavond aan de orde komen. Bas Bloem over Parkinson begreep ik, zo belangrijk ook en daar worden mooie stappen gezet i.v.m. onderzoek. 


https://www.maxvandaag.nl/programmas/tv/geef-om-je-hersenen/

In Geef om je hersenen vragen we om aandacht voor hersenonderzoek. Een avondvullend programma met indrukwekkende verhalen, bijzondere optredens en alles over de werking van ons brein. De presentatie is in handen van Sybrand Niessen en Martine van Os. Bart Chabot gaat als verslaggever op pad en brengt op geheel eigen wijze veelbelovende onderzoeken onder de aandacht. 

http://https://www.maxvandaag.nl/programmas/tv/geef-om-je-hersenen/geef-om-je-hersenen-2017/POW_03569037/

Geef om je hersenen 2017

Met indrukwekkende verhalen en bijzondere optredens vragen we aandacht voor de noodzaak van hersenonderzoek.

In een avondvullend programma nemen neuropsychologen Erik Scherder, Wiesje van der Flier en neuroloog Bas Bloem ons mee in hun enthousiasme over de werking van het brein. Hoe werkt ons geheugen? Hoe passen onze hersenen zich aan nieuwe situaties aan? En wat als je hersenen je in de steek laten en functies verliezen?

Bekende en onbekende mensen vertellen hun persoonlijke verhaal en laten zien waar zij de kracht vandaag halen om door te gaan. Allen hebben zelf of in hun nabije omgeving te maken met een hersenaandoening.

Vanmiddag zal ik meer info erbij zetten, maar de link is natuurlijk al te bekijken.. 

Mooi ook een Lewy Body 'verhaal' is ook te weinig over bekend in NEDERLAND! En Parkinson!
Zal de link van de uitzending als deze er is hier ook neerzetten.
https://www.maxvandaag.nl/programmas/tv/geef-om-je-hersenen/

Ze hebben bijna 10.000 nieuwe donateurs erbij gekregen, de Hersenstichting. 
www.hersenstichting.nl 


Zo worden er op verschillende plekken, zoals Alzheimer Nederland geld binnen gehaald voor onderzoek hersenen. Bij Alz. Ned. vrnl #dementie natuurlijk. In het VUMC en ERASMUS MC kan er ook gedoneerd worden en dan kan je specifiek FTD aangeven. Gaat het rechtstreeks naar onderzoek FTD of FTD/ALS als je dat aangeeft. Zal de rekening nummers eens op zoeken. Weet dat veel lotgenoten graag willen bijdragen aan onderzoek en zeker als ze weten dat het ECHT gebruikt wordt voor FTD. Ook kan er gedoneerd worden aan de FTDlotgenoten, daar gebruiken we het geld om folders te ontwikkelen, lotgenootdagen te organiseren, etc etc. 

Woensdag 6 december : Omroep MAX, NPO1, 21.25uur!

Hersenenonderzoek is zo belangrijk, de gezonde hersenen bekijken bij leven maar ook hersendondatie aan de Nederlandse HersenBank. Daar kunnen ze gezonde hersenen & aangedane hersenen "gebruiken" voor onderzoek, om zo de verschillende ziektes onder de loep te nemen... 

Veel FTDlotgenoten 'doneren' de hersenen. Het is een moeilijk onderwerp, maar zo belangrijk. En ik weet dat veel mensen dit doen en gedaan hebben. 

www.hersenbank.nl 

https://www.hersenbank.nl/hersendonatie/registreren/?textsize=bigger

Je kan aangeven aan welk hersenenonderzoek je wilt meedoen! Wij hebben dus aangegeven FTD! 

X Margreet 

 

IMG_2392.jpgGeef Om Je Hersenen 2015 met Richard.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.