#KIJKTIP, docu: Ik Rouw van Jou

Gepubliceerd op 28 november 2020 om 15:35

Nellie Benner is 28 als haar moeder plotseling overlijdt. Terwijl verdriet met volle kracht haar leven in dendert lijkt het alsof iedereen van haar verwacht dat ze weet hoe ze moet rouwen. Maar hoe doe je dat eigenlijk, rouwen?

Nellie onderzoekt de tegenstrijdigheden van het verliezen van een ouder op jonge leeftijd. Alle trauma's, tranen en dieptepunten, maar ook de opgedane kracht, wijsheid en losgekomen creativiteit. Kun je sterker en gelukkiger worden door de dood van iemand van wie je het meest houdt? Kun je je verdriet omzetten in iets betekenisvols? Mag verdriet er soms ook gewoon even zijn, en hoe deel je dat zonder dat je je opgelaten voelt? Rouwen. Hoe doe je dat?

Regie: Nellie Benner en Leon Veenendaal

https://www.2doc.nl/documentaires/series/3doc/2020/ik-rouw-van-jou.html?fbclid=IwAR2vvkDXGu4tDTnVPh0GZZGUKTxvBKv7-eyqCqP6tWS1Bx-pl2nwKekC6Z4#

Hoe ga je als jongere om met de kunst van het rouwen?

BNNVARA

vrijdag 20 november 2020 | BNNVARA | Redactie De Nieuws BV Twitter

Vijf jaar geleden verloor presentator en kunstenaar Nellie Benner haar moeder. Wat betekent dat, als je eind twintig bent? En hoe ga je om met de kunst van het rouwen? Nellie onderzoekt het in haar persoonlijke documentaire 'Ik Rouw van Jou'.

Ze vertelt erover in De Nieuws BV.

https://www.nporadio1.nl/cultuur-media/27831-hoe-ga-je-om-met-rouw-als-je-op-jonge-leeftijd-een-ouder-verliest

 

Nagesprek documentaire met Nellie Benner, Pepijn Schoneveld en Tim Hofman:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.