Muiten.... op Lisidunahof ;)

Gepubliceerd op 6 juni 2017 om 10:28

Er is een bijeenkomst georganiseerd voor de eerste contactpersonen....

Er is een bijeenkomst georganiseerd voor eerste contactpersonen, vaak zijn dat de partners, maar soms zijn die er niet, vooral bij de oudere mensen met dementie, maar ook soms bij de jongeren, als er geen famlie is, of geen familie in beeld. Deze bijeenkomst hebben ze gepland om 17uur! wat een onmogelijke tijd! 
Uhm, de jonge mantelzorgers werken gewoon, hebben kinderen, en moeten toch vaak een stukje rijden... files! Ik heb dan ook een mail gestuurd... met daarin de opmerking of ze ons er wel bij willen hebben uberhaupt!? omdat de jongere mantelzorgers 'mondiger' zijn.... willen ze ons wel horen!?

Het is namelijk niet de eerste keer dat er op onmogelijke tijden iets gepland wordt, terwijl ze ons wel graag willen zien en dat we helpen op de afdelingen... zo tegenstrijdig, klopt gewoon niet. 
De partner van een andere bewoonster had ook al een mail gestuurd, ik hem de mijne en hij zei al, jij bent al aan het "muiten" op zijn Margreets.. hahaahaha.. We komen op voor de bewoners & personeel, willen dat het goed loopt... 

Nou we zijn erg benieuwd naar dinsdagmiddag 17u. Ik heb nu mijn werkdag gewisseld en dan kan ik daarvoor even naar JW. 

Dus wordt vervolgd hieronder op dinsdagavond... dan wel na de uitzending van BRANDPUNT over Een Weloverwogen Wens, euthanasie, zie bericht bij NIEUWS. 

Toen ik vanmiddag aankwam was er een meeting voor het personeel. Ik ging naar JW. Schone spullen mee, en ben even met hem in de OASE gaan zitten, waar andere partners zaten, dus even gezellig kunnen kletsen, terwijl JW rondliep en zelfs een paar keer met mensen mee naar buiten, snelle Jelle zeg ik dan wel. En mensen zien dan niet dat hij niet mee naar buiten mag.. dat hij hier woont. 

Net voor onze meeting begon werd ik nog even aangesproken op mijn schrijven, hij begreep dat het een onmogelijke tijd was maar ja, ze moesten alles inplannen, 28x een praatje. Tja, maar dan nog vind ik het niet handig, want je bereikt minder mensen. Er waren dan ook maar 23 belangstellenden, waarvan er ook zeg maar families zaten. Op een huis met 130 bewoners ongeveer is dat natuurlijk erg weinig. Ze hebben mooie plannen, die ze hoop ik waar kunnen gaan maken, ook meer plek & ruimte voor jonge mensen met dementie! Bied perspektief voor de partners van iemand met FTD! Meer expertise... 
Ben ook gevraagd om mee om tafel te gaan zitten. Tja, dat wil ik wel! Opkomen voor de bewoners, zeker in deze de jonge mensen met dementie... En ik leer er veel van. 

Er werd ook zeker feed-back gegeven, waar wij nu al tegenaanlopen en hier willen ze natuurlijk iets aan doen. Communicatie blijft altijd een 'ding'.... tijdig informeren van... 

Wordt vervolgd in AUG.17. 

X Margreet 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.