T is zover, de interne verhuizing....

Gepubliceerd op 5 juli 2017 om 14:37

vorig jaar verhuisde JW naar Princenhof, een nieuw woongedeelte op Lisidunahof... en tja, helaas zijn groep moet 2x verhuizen....

Vandaag is het zover, de tweede verhuizing, helaas... als er intern verbouwd gaat worden is er altijd een groep "de lul" ;) zo gezegd, de groep van JW. Vorig jaar ging de overgang van Bavoort naar Princenhof eigenlijk heel erg goed. Maakte me ook niet druk, want je weet het toch niet... en anders is het verloren energie en we kunnen er toch niets aan doen. 

Nu ruim jaar verder de tweede verhuizing, de groep wordt ook gesplitst, het worden 2 woongroepen kleinschalig wonen. Er zijn nu ... aantal groepen voor jonge mensen met dementie. MOOI, jammer dat het nodig is.. maar echt heel belangrijk, want er is te weinig wonen voor jongen mensen met dementie. En waar er dan ook expertise is.. zeker op het gebied van FTD! 

Partners van iemand met FTD willen liever dat ze 100km verder zitten op een goede plek, dan om de hoek waar de zorg FTD niet kent en niet weet hoe ermee om te gaan. 

De eerste 2 weken zitten ze met zn 8ten op 2 groepen.. wennen aan de nieuwe ruimte. Daarna komen er nieuwe mensen bij... vind ik ook wel weer spannend, deze groep ken ik al zo lang. Sommigen dus al 3 jaar. Worden toch soort van familieleden, je weet wat te doen en niet ;) en knuffelt en helpt waar kan. Eens zien hoe de interactie gaat worden en zijn met de nieuwe bewoners, ook voor het verpleegkundigen weer wennen...  mensen leren kennen.. en de familieleden. 

9/7/17 de bewoners moeten wel wennen... aan de nieuwe groep, routes.. en nog niet alles is klaar, want ze hebben op 1 groep nog niet alle meubelen.. das niet handig, want nu zitten ze met een gedeelte op de andere afdeling en dan moeten ze straks weer wennen. Ben ik niet zo blij mee en om, maar ja wat doe je eraan.. mailen?? wellicht, kruip met enige regelmaat in de pen... is de verpleging wel blij mee... betrokken partners/familie! JW loopt ook zijn route naar de oude kamer, rechts achterin. tja.. hij zit nu links halverwege.. gaat wel goedkomen natuurlijk maar toch, al met al brengt het wel onrust met zich mee. Extra onrust. Begreep ook dat er nog plek is voor nieuwe bewoners. Jonge mensen met dementie. Stonden wat mensen op de wachtlijst die elders eerder geplaatst konden worden of moesten worden... 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.