Vrienden van Lotgenoten lopen de NIJMEEGSE 4 DAAGSE

Gepubliceerd op 19 juli 2017 om 21:37

alle lotgenoten willen dat er meer bekendheid komt van deze vorm dementie...

Vele gezinnen, partners, willen dat er meer bekendheid komt van deze vorm! Waarom? omdat er bij de meesten jaren van zoektochten zijn, jaren van het kastje naar de muur... jaren van onbegrip, dat er niet geluisterd word, parnters die in huwelijks therapie gestuurd worden, mensen gaan scheiden omdat het niet meer gaat, de partner veranderd... en hoe! 

Dus als er gelegenheden zijn om de FTD op de kaart te zetten doet menigeen dit. 
Maar er gaat vaak tijd over heen... omdat men er eerst niet voor uit durft te komen, omdat men niet geloofd wordt. 

Ook moet er meer bekendheid komen zodat er meer en betere plekken komen waar mensen met FTD kunnen wonen, die zijn er te weinig, partners zoeken in HEEL NEDERLAND naar een goede plek.. en die is bijna niet te vinden. 

Drama's onstaan er dan... bij heel veel gezinnen... je wil dat je partner {ouder} op de juiste plek komt... waar ze weten wat FTD is.. en niet zomaar ergens weggestopt wordt, soms zelfs werd er geopperd isoleercel! NEE, dat is niet de manier! maar zoals wij lotgenoten horen vaak wel de werkelijkeheid. 

Bij de Nijmeegse 4 daagse liepen 6 vrienden, familie van een lotgenote mee. Voor onderzoek FTD
ERASMUS MC. Ze liepen in ons FTD lotgenoten T SHIRT...

ALZHEIMER? NEE FTD

Ze kregen veel reacties, opmerkingen en gesprekken, ze werden gespot door verpleegkundigen die wel wisten wat het was maar de meeste mensen nog niet.. logisch.. maar ze hebben deze stap gezet.. nou ja, heel veel stappen hebben ze gezet. 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.