Zomervakantie 2017

Gepubliceerd op 28 juli 2017 om 13:58

Gardameer, Italië, de kinderen blij, eindelijk niet een keer naar la douce France.... voor mij voor het eerst dat ik in mn uppie zoveel KM ga rijden.... in 2x heen, maar misschien in 1x terug??

Het vierde jaar dat we zonder JW op vakantie gaan, ondertussen zijn we dat wel gewend. Ik in ieder geval wel, kan natuurlijk niet spreken voor de kids, zal eens polsen.
We wonen sinds mei 2014 zonder JW.

2014 Het eerste jaar gingen we naar de EIFEL, naar het huis van vrienden, en daar kwamen ook nog gezellig vrienden langs. Thomas, Iris, Elisa & Jinse, Irene, Emma & Tijl. 
2015 Met Thomas, Iris, Elisa en Jinse naar Frankrijk. 
2016 Naar Renesse, waar ook vrienden langskwamen.... 

en dan dit jaar 2017 naar Italie. Kinderen dolblij EIN-DE-LIJK niet een keer naar Frankrijk, haha, want daar gingen we alitjd naar toe. We nemen oma mee ;) en mijn zus ging ook met haar 2 meiden. Dus Jord tussen 6 vrouwen Mijn zus stond op een een-ouder-vakantie plek. Van Estivant. Voor ons was er net geen plek meer, jammer, is een mooi concept en zij doet het al jaren. 

Helemaal jammer was het, bleek later dat zij lekker natuurlijke schaduw - bomen, maar wij totaal niet... en paar kleine zielige boompjes die nog moeten groeien... en als het dan 37 graden is... neeeee, was niet fijn! 

Voor mij voor het eerst dat ik zo'n stuk ging rijden. Heenweg wederom in 2x, net als toen we naar Frankrijk gingen in 2015. En de terugweg zou ik wel zien, gewoon rijden en dan kijken waar het schip strand. We vertrokken rond een uur of 6, beter was het geweest, uurtje eerder i.v.m. drukte op de weg. Altijd leuk zo vroeg vertrekken. VAKANTIE! 

ik rij in een oude Volvo 940 gas / benzine. Expres nog een adapter gehaald bij de ANWB voor de gasaansluiting, - een duitse/italiaanse en jawel, wat vergeet ik... sufferd die ik was, de adapter.. Maar de meneer bij het Duitse tankstation vond het wel grappig, werd de "nippeldame' genoemd... en zeker toen ik nog een keer binnen kwam voor koffie... Sie ist wieder da, unsere nippeldame. Blijkt dat veel Nederlanders het een nippel noemen... ;) Op de heenweg, aan de andere kant van de snelweg op de A3 een enorm ongeluk, aan onze kant werden we ingehaald door Polizei.. en plots zag ik dat er aan de overkant helemaal geen verkeer reed. Brrrr, op een gegeven moment zag ik dat en 2 heli's stonden, tenten, een giga camper geschaard, auto's kort... bah. HEFTIG. Later nog opgezocht en idd waren er mensen omgekomen. 

Bij München hadden we een penthouse. Superplek. Lekker pizza / pasta gegeten, heerlijke bedden & een bad! de volgende ochtend broodjes gehaald en na het eten hup de auto in en rijden. Voor de eerste x door Oostenrijk op naar Italie. De reis ging voorspoedig, onderweg zo nu en dan natuurlijk gestopt, ijskoffie... tanken, ramen open, mooi bergen, ontzag! Soms even langzaam rijden... plaspauzes... 

Aangekomen op de kamping.. wij hadden ook een kant en klare tent, heb zelf alle spullen maar nu handig met bedden, koelkast en gelukkig maar want we zaten met hele hoge temperaturen.

We hebben genoten, ondanks de hitte, de kermis die 4 dagen naast ons lawaai stond te maken. Aardige buren. Leuk is dat je hoort als je met elkaar gaat spreken, dat men aan het speculeren is..  ze zien dan oma, met dochter en 2 kinderen, en nog een dochter met 2 kinderen, geen mannen, hoe zou het zitten, hoe zou in elkaar steken. Tja, als je dan verteld wat er is... is dat het allerlaatste waar ze natuurlijk aan denken. Je kan gescheiden zijn, weduwe of je partner kan bijvoorbeeld geen vrij krijgen... maar als je verteld dat je jonge partner "dementie' heeft. Nee, dat is niet iets waar men aan denkt, en logisch ook... en dan denk ik weer, weer paar mensen wijzer gemaakt... en dat spreekt zich wellicht weer door...FTD op de kaart. #OOKINHETBUITENLAND haha. 

We zijn naar een waterpark geweest, VERONA, Lasize & verder veel in het water gezeten en onder de bomen aan het Gardameer want het was niet te harden. Zelf vond ik dat er te weinig douches en toiletten waren.. en dus te weinig natuurlijke schaduw.

We zaten er maar een week, zouden 8 dagen doen maar toch met zuslief dag eerder gaan rijden was beter. Was helaas wel zwarte zaterdag, rij nooit op zwarte zaterdag, nou ja, nu dus dan wel. 

We vertrokken om 6.07 en gapend, route in het begin iets verkeerd dus moesten keren. Ik dacht tjee, als ik nu al zo gaap, maar gelukkig na een kop koffie en croissant ging het beter!! En.... helemaal naar huis gereden, werden in Duitsland via Google Maps via de A7 gestuurd ipv de A3, waar files stonden... daarom iets omgereden maar gelukkig konden gewoon doorrijden! waren om .00.05 thuis lange rit. maar heb het toch maar weer gefixet. I did it! had ik nooit gedacht. Onderweg een lampje verloren, voor, linkse knipperlicht... 

Echt uitgerust ben ik niet, geen boek gelezen.. niet uitgelezen.. had ik wel zin in. Komt thuis wel weer, we gaan het zien.  We hebben nog lekker vakantie als we thuis komen... Kids gaan nog leuke dingen ondernemen... Lowlands, surfweek in Friesland... en moeders ook nog wat leuke dingen doen. Free me time, ook fijn en heel belangrijk, ik ga woensdag weer naar JW, dan heeft hij me ruim 10 dagen niet gezien, maar hij mist me toch niet. Das een fijn gevoel.

 

nog even afmaken dit bericht. 

 

www.estivant.nl 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.