Carer meeting bij mij thuis... zo waardevol!

Gepubliceerd op 26 augustus 2017 om 22:23

Bijzonder & mooi, onze FTDlotgenoten carers uit Portugal, Belgie en NED bij elkaar!

De FTDlotgenoten hebben een aantal carers, deze carers worden heel veel gebeld. Dag & nacht zijn sommgen te bereiken. Waarom, omdat het zo nodig is. 
Omdat ze de "kennis" in huis hebben, hebben het zelf meegemaakt, of maken het nog mee... 
Zitten er middenin... verschillende fases... 

Tips & trics worden gegeven, een schop onder de kont, de ladder op, men valt en staat weer op, soms moet je even op weg geholpen worden, een luisterend oor, er wordt echt gehoord. 
Alzheimer Nederland heeft de Alzheimer telefoon, en daar kunnen ze ook goed luisteren, maar hebben niet de expertise die onze carers hebben. Dat zijn de echte ervaringsdeskundigen..

Dick uit Portugal is een paar weken in NED en wilde graag dat we elkaar zouden ontmoeten, superplan, en het is ons gelukt om een datum te prikken dat we allemaal konden, ook nog op het forum gezegd dat als er anderen willen komen ze van harte welkom zijn, vrijwilliger, lotgenoten. 

We waren met een mooi gezelschap, goed weer, koffie, thee, toastjes met heerlijke kaasjes, bier, wijn en gezelligheid, te kort... hadden nog de hele avond wel gezellig in de tuin kunnen blijven zitten... Bijzonder om ons zo bij elkaar te hebben, sommige nog niet eerder in "het echt" gezien, maar via het forum al zo goed leren kennen... maar was heerlijk om elkaar live te ontmoeten, te horen & zien... voelen... 

Ik had nog een lekkere pan courgettesoep gemaakt, helaas moesten er al een paar op tijd weg, en heb ik over.. maar dat neem ik morgen mee naar de groep van Jan Willem. Zijn blij met een eigen gemaakt soepje ;) de geur van verse soep als ze deze gaan opwarmen. 

Voor herhaling vatbaar, volgende keer bij Dick in Portugal??plek genoeg zegt hij... Hmmm, daar heb ik wel oren naar... 

Zijn blog is trouwens te lezen op : www.meia-ontwerp.nl/quintaparte

We hebben meteen nieuwe data geprikt voor de FTDlotgenotendagen... 
Deze volgen.... 

In oktober 2017 de eerstvolgende. 

X Margreet 

moe maar voldaan naar bed zo... 
* En zeker na de winst in de dames FINALE HOCKEY EK NED-BELGIE. ;) 

 

* Carers Mart & Marjan zijn al zeker 20 a 25 jaar bezig met FTD, en hebben veel expertise, ervaring, "ervaringsdeskundigen", Dick kwam er daarna bij en later onze Belgische carer Martine. 
* op ons forum wordt ook veel geschreven en is veel te lezen voor lotgenoten, lotgenoten die schrijven, of alleen lezen, tips & trics..... 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.