Naar JW, was mee, courgettesoep & boterkoek....

Gepubliceerd op 27 augustus 2017 om 07:51

de groepen zijn sinds vrijdag 'echt' gesplitst.... De bewoners van Princenhof nu echt uit elkaar, alhoewel ze de deuren nog open kunnen zetten en op beide groepen kunnen rondlopen, letterlijk.... #ERMOETWELMEERHULPKOMENVRIJWILLIGERS bijvoorbeeld.

In juli is JW verhuisd naar de nieuwe groep. De oude groep Princenhof is gesplitst, en er zijn 2 nieuwe groepen gemaakt. Beide voor jonge mensen met dementie. Er kunnen dus nog mensen bijkomen en vandaar dat ze nog samen aten en bij elkaar waren. Maar nu komen er nieuwe mede bewoners bij en zijn de groepen gesplitst sinds vrijdag. 


Wat dan wel wat met zich meebrengt... want de verpleegkundigen, verzorgenden stonden bij elkaar en nu niet meer. Wat met zich meebrengt dat er eigenlijk te weinig handen op de groepen zijn. Zeker nu er nieuwe mensen bij komen en mensen veel aandacht & liefde nodig hebben. Gelukkig helpen ze elkaar! maar tijdens de spitsuren, uit bed halen, douchen, aankleden en ontbijten, is er te weinig 'personeel'...

ik kwam extra vroeg en dat kwam goed uit. Ik werd meteeen "aan het werk gezet" Lees, ik vind dat helemaal niet erg want ik doe liever iets, dan dat ik op mijn billen ga zitten, en ik biedt het ook aan. Maar het was dus nu toevallig dat ik er was en er echt hulp nodig was. De verpleegkundigen lopen zich in het zweet. Het is mooi dat er mensen geplaatst kunnen worden en worden en het is ook nodig voor deze mensen maar dan moeten er wel genoeg handen zijn. 

Vrijwilligers zijn dus nodig ook, en meer verpleegkundigen, verzorgenden moeten ingezet worden. Het is toch een bijzondere doelgroep, jonge mensen met dementie, en zeker wonen er veel mensen met de vorm FTD, die weer andere benaderingen en activiteiten nodig hebben.

En als je de basis goed kan leggen met nieuwe bewoners is er veel gewonnen... ze moeten goed begeleidt worden in hun nieuwe thuis & vergeet dan ook niet de partners, familie. Want niets is groter dan de stap van opname... een zware moeilijke stap. 

De verpleegkundigen willen natuurlijk ook goede zorg 'leveren', aandacht & liefde.. want dat is wat ik zie om me heen. Maar dan moeten ze wel de tijd hebben naast alle werkzaamheden, en dat zijn er heel veel. 

ik begon dus met de ontbijttafel met JW en medebewoonster en er kwam er steeds een bij ;) zodat de verpleegkundige rustig iedereen uit bed kon halen, wassen, douchen en aankleden en ook op de andere groep een helpende hand kon bieden.
Ik ben gelukkig flexibel en ken de mensen, nou ja, nu met 2 nieuwe bewoners aan tafel, die beide veel aandacht nodig hebben, en ze hebben een bepaalde uitwerking op elkaar... die goed begeleidt moet worden. Ook daar heb ik gemerkt dat ik het goed kan, zo natuurlijk gaat het. 
En ik ben blij dat de lieve verpleegkundigen het ook gewoon vragen als ik kom. 

ik had zaterdag courgettesoep gemaakt en hier waren ze erg blij mee, want omdat de groepen net gesplitst waren en er extra mensen waren was er iets misgegaan met bestellen van het eten, dan kunnen ze gewoon brood eten natuurlijk met knakworsten etc. maar blij waren ze met de verse soep. En we hadden boterkoek over, van zaterdag dus ook lekker voor ze meegenomen. 

Maar... er moeten gewoon meer handen komen, want ik ben er natuurlijk maar 2x in de week een paar uurtjes.. en niet altijd op gezette tijden & niet alle familie komt langs en helpt zo mee. Ieder doet wat hij zij kan... 

toch nog maar een mailtje eraan wijden bij BEWEGING.3.0.

 

X Margreet 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.