Wereld Alzheimer Dag : #1tegendementie {wereld dementie dag} DWDD?

Gepubliceerd op 21 september 2017 om 08:45

vandaag is het Wereld Alzheimer Dag, in Australië zeggen ze al dementie.... Gelukkig wordt er nu al veel vaker gesproken over dementie i.p.v. Alzheimer, want... tja, Alzheimer is gewoon 1 van de meer dan 50 vormen dementie die er zijn... en ja het gros heeft Alzheimer maar "vergeet" alle andere vormen niet. Gelukkig is Alzheimer Nederland daar druk mee bezig, met die omslag.... Gisteren werd ik gebeld door Hart van Nederland, journaliste..

gisteren kreeg ik een appje van Natalie van Alzheimer Nederland, of ik wellicht in De Wereld Draait Door wil komen... of Hart van Nederland. Nou dat wil ik wel, zeker DWDD staat op mijn "wishlist" :) Ik werd gebeld door Hart van Nederland en er werd gezegd dat ze een jong iemand met Alzheimer wilde hebben... uhm, dat heeft JW niet, hij heeft een andere vorm van dementie. Ohh, dat was ook goed. Of ik wat kon vertellen, nou dat kan ik wel. Ik begon maar vroeg al snel, willen jullie hem ook filmen want dat doe ik niet meer, beelden uit onze docu kan en je kan al kijken op mijn website die aanstaande zondag officieel online gaat. Ze wilde ook morgen, dus vandaag overdag komen filmen, tja, ik werk, zou s avonds kunnen. DAT HEB JE MET JONGE MANTELZORGERS> die werken.... 

Ze zou over een paar minuten terugbellen, nou... ik vermoedde al dat ze dat niet zou doen en mijn vermoeden werd bevestigd... nietssss meer gehoord. Vind ik erg slordig... Dacht zal ik haar terugbellen... en dat denk ik nu nog, zal ik.... 

Ook met een slag om de arm DWDD... hoorde van Natalie dat ze nu een jong iemand met dementie zelf aan tafel willen. DAT KAN NIET MET & BIJ FTD.... daar moeten de partners of familie aan het woord komen. Zo worden we iedere keer aan de kant gezet. 
Hoop toch dat ze een keer reageren en de FTD willen laten zien... en dan dus de partner of familie aan het woord. FTD een van de ergste & heftigste vorm van dementie... 

We gaan het zien, wellicht veranderen ze nog van gedachten en moet ik ad hoc naar de uitzending... :) *Helaas "ze willen me niet" haha... benieuwd wat ze gaan laten zien vanavond... 

 

X Margreet 

 

update : & ze hebben Sandy gestrikt voor Hart van Nederland... dochtertje Eva zit in de nieuwe "commercial" vd Alzheimer {DEMENTIE} socks... Zal het linkje van de commercial nog plaatsen. 
Ook staat ze vandaag in de METRO met een artikel. Kanjers zijn het! Awareness.... 

De uitzending is net geweest, wat heeft Sandy het weer goed gedaan, alleen de aankondiging was weer "RUK" sorry voor het woord... maar daar noemden ze het weer ALZHEIMER, ze had het filmpje dan vast niet gezien, want daar hebben ze het echt over FRONTO TEMPORALE DEMENTIE, erg slecht vind ik dat! 


Maar geeft ook weer aan dat alle vormen gewoon bij de naam genoemd moeten worden, en dat het woord DEMENTIE gebruikt moet worden i.p.v. ALZHEIMER want men denkt, vele mensen denken dat dementie - alzheimer is. maar nee. Alzheimer is gewoon een van de meer dan 50 vormen van dementie... 

Waarom ze de naam Alzheimer blijven gebruiken in de media i.p.v.... omdat men denkt dat Nederland dan meer geld wil doneren aan stichtingen. Omdat men Alzheimer kent... Maar als we Nederland de andere vormen laten leren kennen dan... dan blijft men nog steeds geld geven en misschien nog wel meer, FTD is de ergste vorm zeggen de neurologen, proffesionals.... Laat Nederland zien dat er wel meer dan 50 vormen zijn, en tja, alle vormen echt onder de loep brengen is wat veel, maar wel de meest voorkomende... en geef deze mensen een stem, de partners, dan voelen zij zich ook gehoord, erkend en is er wellicht ook sneller herkenning in NED. als deze vorm zich openbaart... 

IMG_0967.jpg

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.