Gastles gegeven op CHE : casemanagers, in spé, wijkverpleegkundige, praktijk ondersteuners, verpleegkundigen .....

Gepubliceerd op 27 september 2017 om 20:43

vandaag zou ik samen met Saskia een gastles / middag verzorgen, op de Christelijke Hogeschool Ede {CHE} zij het eerste deel, ik vanaf 15uur. Helaas was Saskia ziek en mocht ik de hele middag verzorgen, ahhhh, zou me dat lukken??

Mooi in de 'World FTD Awareness Week' een gastles / middag verzorgen op de Christelijke Hogeschool Ede, al eerder daar met en zonder Saskia een gastles gegeven. Ik krijg er altijd veel energie van, erg fijn & leuk om te doen, en ik blijf wel kletsen... dat hebben ze wel gemerkt, we begonnen om 13.30 en uhmmm, gestopt om 16.30 en we konden nog wel langer door....

Een mooie groep vrouwen die heel graag meer willen weten van / over dementie, jong dementie, FTD. 
Casemanagers in spé, casemanagers, wijkverpleegkundigen, verpleegkundigen.... 
Ik ging al snel van start, eerst zelf beetje voorstellen en gaan.... hierna stelde iedereen zich voor, en tussentijds werden er vragen gesteld, alles kan, alles mag, geen vraag is gek of raar. Misschien ging het soms wat van de hak op de tak, maar ach, dat maakt niet uit. 

Rond half 3 hebben we onze docu Papa aangezet, muisstil was het, maar er werd ook gelachen, want er zitten ook lachwekkende momenten in... 

Ze stelden ook goede vragen... waar kunnen we mantelzorgers goed bij en mee helpen. Wat verwachten mantelzorgers van ons. Ik heb verteld waar ik veel aan gehad heb, en wat ik ook weet van andere partners, ook verteld dat sommige partners van een casemanager te horen krijgen, ga maar scheiden. Verbazing alom. De vraag was dan ook, waarom? omdat het hier om jonge mantelzorgers gaat? Nou, ik denk dat ze het gewoon niet weten, hoe deze gezinnen te helpen en dan dit als "oplossing" geven? Maar je wil natuurlijk als partner gewoon hulp & ondersteuning.

- gezegd dat we zoveel ballen hoog moeten houden en dat we dan ook best belangrijkde items voor ons uitschuiven, regeldingen.. dan is het fijn als daar handvaten voor zijn, een stok achter de deur. Onze carers van de FTDlotgenoten geven partners soms ook een "schop onder de kont" dat e aktie moeten ondernemen op iets.. door pakken... 
Een lijstje die ze wellicht kunnen afvinken, regeldingen. Zoals autorijden, bewindsvoering, kijken naar dagbesteding die past bij iemand met FTD, testament als het nog kan... etcetc... 

* een mooie groep! die echt geïnteresseerd is, meer willen weten & mantelzorgers helpen, bijstaan! 

Mijn website ook even vluchtig laten zien natuurlijk ;) 

Ik vond het een geslaagde middag! en kreeg mooie lieve warme complimenten. Laagdrempelig... Blijf jezelf.... knap.... 
Ze waren onder de indruk. En ik blij dat ik "gewoon door ons verhaal" te vertellen, zo kan helpen, beetje inzicht kan geven in... 

X Margreet 

 

* aanstaande maandag  2/10 mag ik naar het ROC Midden Ned. Locatie Welzijn & Zorg. Meander Amersfoort.

* 9/11 ben ik met Saskia op het NURSING CONGRES in Ede. WORKSHOP 6 ;) 

Saskia Danen - de Vries :  http://zorg4zorg.info/

Nog even met z'n allen op de foto....

IMG_1158.jpg

Reactie plaatsen

Reacties

Saskia Danen
7 jaar geleden

Hoi Margreet, super om je blog te lezen, ik had natuurlijk op de dag zelf ook (al hoesten en proestend) via whatsapp en twitter vernomen dat het een hele goede en leuke middag was. Het is ook zo belangrijk dat zorgprofessionals de échte verhalen horen, van mantelzorgers en trouwens ook van mensen die zelf dementie hebben. Zo mooi dat de CHE ervoor gekozen heeft je ook al heel vroeg in het programma in te roosteren. Ik weet zeker dat de cursisten je verhaal met zich meenemen in de volgende lessen.
Wat ik zo enorm bewonder aan de manier waarop jij je verhaal doet is je openheid en eerlijkheid. Je noemt de dingen gewoon bij de naam en gaat ook moeilijke onderwerpen niet uit de weg. Ik hoop echt dat de cursisten dat ook zullen onthouden: bespreek de dingen en als je twijfelt, vraag of je er naar mag vragen of het er over kunt hebben.

Ik vond het echt ontzettend jammer dat ik er zelf dit keer niet bij kon zij en verheug me nu al op 9 november.
Groet Saskia