08.11.17 : LEZING over erfelijkheid bij dementie, waaronder FTD

Gepubliceerd op 27 oktober 2017 om 21:13

op woensdag 8 november 2017 organiseren het Alzheimercentrum zuidwest Nederland in samenwerking met Alzheimer Nederland een lezing over erfelijkheid bij dementie door dr. Laura Kaat Donker. Laura is neuroloog en in opleiding tot klinisch geneticus. Laura zou vorig jaar meekomen met haar collega's uit het ERASMUS MC maar kon toen helaas niet, om te spreken op de FTDlotgenotendag, misschien een andere keer ;) hopen we!

ER STAAT DAT ER BIJ FTD GEBLEKEN IS DAT EEN GROOT DEEL ERFELIJK BELAST IS, maar het is een bepaal percentage,  van ongeveer 10-18% en dan zit het voornamelijk dus al in de familie, er zijn heel veel spontane FTD gevallen.....

Ook zijn er steeds meer onderzoeken : bijvoorbeeld : 

* als er mensen 30jaar geleden op hun hoofd zijn gevallen, van een steiger bv er ook FTD op kan treden, bij boksers, football players.

Gelukkig zijn ze op veel plekken in de wereld bezig met onderzoeken naar FTD, de erfelijke vormen en de niet erfelijke vormen.... In the USA, Canada, Australie.. waar ook veel geld zit voor onderzoek, daarom is het zo belangrijk dat er meer geld vrij komt voor onderzoek voor deze heftigste vorm van dementie!

 

fullsizeoutput_2208.jpegfullsizeoutput_2209.jpeg

fullsizeoutput_220a.jpeg

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.