Beestenboel, boel beesten op tafel!

Gepubliceerd op 23 februari 2018 om 21:40

zo leuk! ik kwam afgelopen dinsdag bij JW daar ik woensdag moest werken i.p.v. de dinsdag... en toen ik aankwam zaten ze met zn allen, of bijna allemaal om de tafel, tafelkleden erop en wat beesten....

mooi was het om te zien, de bewoners, om de tafel, paar konijnen en cavia's erop. De blikken in de ogen van sommige bewoners, bij de een ook "angst" terwijl hij vertelde dat hij vroeger een poema in huis had, die hij iedere ochtend te eten gaf ;) de andere stil, niets meer zeggend, met een konijn in de armen, waar je dan plots ziet dat ze 'bewust' is van dat er iets anders is... wel weer bijna in slaap vallend maar allá... alles wordt goed in de gaten gehouden. Anderen die nog wel kunnen communiceren met taal en echt aan het genieten zijn. Foto's van gemaakt en naar de groep gestuurd, meteen weer van mijn mobiel afgehaald, ivm de privacy. Maar dan kunnen ze de foto's naar de familie sturen. Ik vind het altijd leuk als ze dat doen... heb zo al mooie, grappige foto's mogen ontvangen.. dat JW achter de computer zat, net als in zijn eigen praktijk. Het leek toen ook net alsof er helemaal niets met hem aan de hand was. 

Ze komen geregeld langs van Stadsboerderij de Vosheuvel te Amersfoort. 
Ze vertelden ook dat ze wel eens kippen meenemen, wat dan helemaal hilarisch is... want die gaan niet relaxed liggen, zoals de konijnen.. alleen mogen de kippen op dit moment niet uit het hok. Maar zou het wel een keer willen meemaken als ze weer naar buiten mogen.
Er werden nog wat beesten 'gewisseld' van de ene groep naar de andere...
JW aaide wel een keer, en een konijn kroop bijna in hem, hij reageert niet echt... maar je weet niet wat het verder doet. 
Moet wel lachen als wij lachen, maar dat doet hij bij alles.. 

Wat is het toch fijn dat mensen dit komen doen, zo belangrijk... 
Ook nemen sommige familieleden of vrijwilligers wel eens een hond mee. MOOI! 
Leuk samen wandelen. 

Ik zag ook weer een nieuwe vrijwillger die gaat wandelen met de bewoners, JW werd ook al een keer meegenomen, net toen ik kwam.. ik heb ze laten gaan, want ik vind het belangrijk, ik wacht wel ff en vermaak me wel op de groep, met de andere bewoners, of ga even op de kamer van JW zitten, nadat ik eerst de was heb teruggelegd en de nieuwe was tas heb ingepakt... 

X Margreet 

 

https://www.devosheuvel.nl

IMG_3848-1.jpgIMG_3850.jpgIMG_3853.jpg

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.