Margriet {M28 -2.7.20) 'Jan Willem was ik eigenlijk vóór de diagnose al kwijt'

Gepubliceerd op 3 juli 2020 om 18:35

Gisteren was het dan eindelijk zover, het artikel in de MARGRIET kwam uit, eigenlijk zou het begin April komen, maar door de Corona uitgesteld. Grappig is dat, moest een speciaal palet aan kleuren meenemen in mn kleding. "Paaskleuren" de kleuren van de Paaseditie vd Margriet. Werd iets later. Het was & had ook wel een bijzondere aanloop. 

Ik was benaderd, Jan Willem nog niet zo lang overleden toen ik het interview had,  ik wilde graag meewerken want dit onderwerp vind ik zo belangrijk dat het uit de taboesfeer komt, in de kerstvakantie kreeg ik de tekst toegestuurd, maar zag toen de "werktitel" - 'Ik heb een minnaar omdat mijn man ziek is'. Uhm, als dit blijft doe ik niet mee, zoek dan maar een ander. J
e krijgt een héél ander beeld bij deze koptekst. 

Gelukkig hebben ze er wat moois van gemaakt. Ik zie zelf natuurlijk her en der wat 'foutjes',

twee jaar nadat, moet zijn drie jaar, dat staat in het artikel wel goed. Hebben ze denk ik te snel gelezen om nog een inleiding te maken, vind ik zelf best jammer.  Er staat dat hij angstig was, maar nee, hij is nooit angstig geweest, en die gevoelens had hij sowieso niet meer...  ik was zijn baken, zijn houvast.

Tja, ben dan misschien een pietlut, maar soms zijn het wel heel essentiële verschillen... 

Benieuwd naar de reacties, ik zal wellicht nog wat foto's van reacties erbij plaatsen in de loop der tijd, maar hieronder kan ook gereageerd worden. 

       

                  Liefs Margreet XXX

 

nog even dit ;) 

toen JW in het verpleeghuis, zorgcentrum woonde vertelde de specialist ouderengeneeskunde op een gegeven moment dat 2/3 van de partners na een tijdje een nieuwe partner hebben, heel veel mensen durven er niet voor uit te komen daar er toch snel geoordeeld, veroordeeld wordt. 
Wat zou het mooi zijn als daar verandering in komt en natuurlijk, mensen mogen het 'niet oké' vinden, i.v.m. wellicht geloof, maar heb wel respect voor de 
ander, voor zijn/haar leven die hij/zij leeft, het is heel heftig om samen te leven met iemand met FTD, de zorg te dragen thuis en ook als ze niet meer thuis wonen. Er zijn, dat doen we nog steeds, tot de dood ons scheidt, en dan nog blijft de liefde voor... 

Ik vind dat partners een heel groot HART hebben, liefde voor 2 en meer... Maar ook van de nieuwe partner, die in een bijzondere situatie zit, ga er maar aan staan dacht ik wel eens... Mannen & vrouwen die zien hoe het is... er zijn. LIEFDE! 

 

TEKST: Eva van Dorst Smit - www.BEEVEEDEE.nl 
FOTOGRAFIE: Mariel Kolmschot - www.mkfotowerken.nl
MAKE-UP ARTIST / HAIRSTYLIST: Nicolette Brøndsted - www.nicolettebrondsted.nl 

 

   

  Zie hieronder de foto's die Niels gemaakt heeft van de dag. 

  Hmm, ze zijn online niet te zien meer, hier wel.. in de editor, even kijken waarom dat nu gebeurd. Helpdesk gemaild. 
  Oh, ik zie ze niet in SAFARI maar wel in Google Chrome :) 

   

   

  Ik plaats hier foto's die ik nog maak, of screenshots van reacties e.d.  Twitter, Instagram etc. 

   

  Reactie plaatsen

  Reacties

  Er zijn geen reacties geplaatst.