'Vijftiger Paul kreeg dementie'

Gepubliceerd op 5 juli 2020 om 17:44

Plus Magazine maand juli/augustus 2020 - pag. 100-104

"Vijftiger Paul kreeg dementie, het wanhopige verhaal van zijn echtgenote. 

Paul Benschop heeft een toppositie bij een grote bank, een hecht gezin en een rijk sociaal leven. Totdat hij ineens midden op de dag bij zijn vrouw 
Jolande op het werk binnenstapt. "Naar huis gestuurd", verklaard hij laconiek. Haar maag draait om, ze voelt meteen dat er iets goed mis is. 
In haar dagboek houdt ze bij wat er verder gebeurt. 

Jolanda Benschop: ' het is zo raar, een man hebben en hem niet meer hebben' 

 

Er zijn 5 pagina's aan het artikel gewijd, Jolanda wilde graag het verhaal vertellen van de zoektocht en het verloop om zo anderen te helpen.
Dit is echt zo fijn! Mensen die hun verhaal vertellen, durven en kunnen vertellen. Er zijn best veel mensen die willen, maar nog niet kunnen, dit ivm de omgeving, of toch nog door de zieke partner, waarvoor ze het nog niet willen doen of niet kunnen, of dat de kinderen het er niet mee eens zijn. 
Door de vele verschillende verhalen, meer bekendheid, zodat er sneller hulp, diagnoses, begeleiding is voor beiden, voor het hele gezin. Op elk vlak! 

Heel mooi is dat er bij staat in een apart kopje wat FTD is, én de FTD lotgenoten zijn genoemd, onze website, een mooi interview van Aafke Jochems

Ik ken Jolanda, en Paul, want onze mannen woonden samen op Lisidunahof, bijzondere tijden.

Dank je wel Jolanda voor je openheid. Het zal velen helpen! 

 

07 2020 50 Er Paul Kreeg Dementie
PDF – 646,4 KB 642 downloads

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.