Gastblog #15: Casemanager

Gepubliceerd op 20 april 2020 om 08:00

Casemanager, Gesprekken, Dagbesteding ...

Papa heeft dementie, dan kom je ineens in een wereld van casemanagers met adviezen over dagbesteding plekken, informatie over wachtlijsten..... papa zit erbij en kijkt er verbaasd bij. Hij was net lekker zijn verhalen aan die mevrouw aan het vertellen:-) “Lijkt u het wat?” zegt de, trouwens hele lieve mevrouw de casemanager. Grote vraagtekens zie ik verschijnen, zenuwachtig met zijn handen vegend over de leuning van de stoel hoor ik hem zeggen “ik begrijp het niet“, gevolgd door een vertwijfeld lachje.

Dus dat... juist dat, maakt mij zo verdrietig. Toen de lieve mevrouw weer vertrokken was zegt papa..”wat bedoelde ze nou?”
“Ik snap het niet” 

Uitleggend dat hij over een tijdje af en toe  misschien eens een dagje naar een clubje mag waar meer mensen zijn die dementie hebben, dat hij daar lekker zijn verhalen kan vertellen, spelletjes doen, zingen of andere gezellige dingen doen... zie ik dat hij het stom vindt. Belachelijk weer, zoals wel meer van die dingen die ineens veranderd zijn sinds de dokter heeft verteld dat hij dementie heeft.

Hij denkt er het zijne van zie ik.... hij haalt zijn schouders op... “nou, we zien wel” zegt ie.


Dit gesprek vond plaats net voor de Corona maatregelen.... nu met de Social Distance heb ik papa al een paar weken niet gezien. Zijn wereld gaat thuis dankzij mijn lieve sterke moeder in principe gewoon verder. Hij maakt in de ochtend zijn wandeling, maakt zijn puzzels.... maar alle lof voor mama. Mantelzorg in Coronatijd is niet makkelijk. We hopen snel weer samen te kunnen zijn! 


Dementie moet de wereld uit!
Daar ga ik in september voor fietsen met mijn team FriendsTrappenDoor.... wil je ons ook steunen en zo helpen om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar medicijnen? 
Scan de QR-code om op onze pagina te komen! Meer weten over 2bike4alzheimer check de site www.2bike4alzheimer.nl 

 

Groetjes Sandra 💕

————-

Eerdere blog van 2.2.2020 van Sandra - Gastblog #13: '2bike4alzheimer - FriendsTrappenDoor' {FTD} je hier

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.