3. Doorgestuurd naar de neuroloog...

Gepubliceerd op 14 juni 2012 om 13:40

toch door de GGZ doorgestuurd naar de neuroloog, om dingen uit te sluiten... ze komen er niet echt uit, JW voelt zich niet depressief, alle testen doorloopt hij wat dat betreft goed. Geheugentestjes, tja, niets mis met het geheugen. JW heeft een tic bij zijn oog, Gilles de la Tourette al van jongs af aan, maar nooit het stempeltje gekregen, wilde hij ook niet. Als mensen dat horen denken ze vaak alleen maar aan het schelden & schreeuwen en dat is niet zo... Gilles de la Tourette heeft zoveel verschillende uitingen. JW ging ook nog naar een stress therapeut en ook hij zei, wellicht slim om dingen uit te sluiten. Voelde misschien ook wel aan dat er toch meer aan de hand was dan alleen maar stress.... 

we konden redelijk vlot terecht in het Diak in Zeist, Utrecht zou wat langer duren. JW wilde gewoon mee. Dus samen naar de neuroloog. In gesprek, nou, hmmm, echt in gesprek gaan was het niet, losse antwoorden. Het komt wel goed zei hij wederom. En kon ook niet echt veel vertellen zelf, tja, hij voelt zich ook niet ziek en denkt dat er niets aan de hand is, behalve wellicht wat overwerkt. En dat denkt hij dan ook alleen maar omdat ik het zeg, dat ik dat zie, want hij ziet het zelf niet. Ook als hij bijvoorbeeld in slaap valt s avonds en ik zeg, je viel al in slaap, nee hoor was dan zijn antwoordt. Ik denk dat hij echt ook mee ging omdat hij zijn werk wilde blijven doen en ik vertelde dat het dus slim was om wel onderzoeken te laten doen. Mazzel bij gehad dus. De meeste mensen met FTD willen echt niet naar de huisarts, psycholoog, neuroloog of psychiater. Want ze voelen niet dat er iets aan de hand is.

JW kreeg ook wat testen, over rechte lijn lopen, vinger naar je neus ;) hamertje op de knie... https://www.diakonessenhuis.nl/neurologie

Omdat JW ook een tic heeft, trekje bij zijn oog, en handen wrijven als hij het naar zijn zin heeft, kuchje. Werd er wel meteen aan Gilles de la Tourette gedacht, dit heb ik ook altijd gezegd maar JW wilde daar niet aan. Wat ik hierboven al schreef. En had verteld dat hij een periode heeft gehad van heel hard werken. Dus een burn-out zou niet vreemd zijn. 
Er werd gezegd dat we een MRI moesten laten maken. Op deze MRI was niets raars te zien, alles was goed.
Daar was ik natuurlijk erg opgelucht over. JW vond alles best. Als hij maar kon blijven werken en zijn ding doen...

Een medicijn werd voorgeschreven om hem wat rust te geven en iets minder werken was al goed zei de arts, dit deed hij al.
En in oktober / november terugkomen om te zien hoe het verder is gegaan. 
Ik had al bedacht om naar een camping te rijden die bekend was, geen extra nieuwe prikkels en Frankrijk doet ons altijd goed. 
JW kon zijn medicijnen dan nog niet innemen want anders kon hij niet rijden, moest eerst gewend zijn. Dus deze zou hij in gaan nemen als we daar waren.. Forcalquier http://zonnigzuidfrankrijk.nl/provence-2/steden/forcalquier/ 

 

X Margreet 

 

https://tourette.nl/over-tourette/wat-is-tourette

https://nl.wikipedia.org/wiki/Syndroom_van_Gilles_de_la_Tourette

https://tourette.nl


GEHEUGENPOLI

Hier kwamen we {nog} niet want daar werd nog niet aan gedacht, en er is - was ook niets mis met het geheugen! En de testjes, betreft het geheugen doen mensen met FTD met 2 vingers in de neus over het algemeen en zeker dan als ze deze voor de 2e of 3e keer moeten doen, dan weten ze de antwoorden nog van de vorige keer, want het zijn overal dezelfde testen! HANDIG - NOT ;) 
Gelukkig zijn ze bezig met allemaal andere testen bij enig idee van vormen dementie. 

https://www.diakonessenhuis.nl/Pub/neurologie/neurologie-op-het-spreekuur/geheugenproblemen?MenuBase=20810

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.