4. Zomervakantie 2012, naar een bekende camping!

Gepubliceerd op 14 juli 2012 om 13:42

na het bezoek neuroloog, leek het mij ook slim om naar een bekende camping te gaan... niet te veel nieuwe dingen, prikkels, omgeving, routes bekend, we kennen Frankrijk goed en vinden het een heerlijk land, de Fransen vinden het leuk als je probeert Frans met ze te praten en dit doen we dan ook. Je parle un petit peu Français. 

JW had medicijnen gekregen van de neuroloog, HALDOL*. Hij heeft n.l. ook een tic... trekje bij zijn oog.. vanaf jongs af aan al : Gilles de la Tourette. Is hij vroeger enorm mee gepest! Maar hij wilde het stempeltje Gilles nooit.. waarschijnlijk omdat als mensen Gilles de la Tourette horen dat het meestal alleen over het schelden gaat enz. Terwijl er vele varianten zijn van... kuchje, handen wrijven [doet hij ook - en nog] trekjes... 

Op de heenweg naar de camping in la Douce France nog geen medicatie ingenomen, anders zou hij niet mogen rijden. Dus op de camping zou hij beginnen, kon dan wennen en dan wel terugrijden en ik zou dan meer rijden. We gingen altijd naar France, beetje Francofielen zeggen we altijd, hihi. 

Ging op zich allemaal goed, het rijden, de rit naar Forcalquier. Vond m soms wat onrustig met rijden.

Op de heenweg had ik wel een keer op de snelweg dat ik dacht, hmmm, je maakt een verkeerde inschatting, wat niets voor hem was. Rijden was voor hem altijd ontspanning, relaxed. Kon goed rijden, motorrijden, heel veel verschillende cursussen gedaan. 
Het zou de vermoeidheid wel zijn.... 

Op de camping waar we al vaker waren geweest. De kinderen hadden goed door dat papa alles goed vond... 

Papa mag ik een ijsje, papa mag ik een smoothie, papa mag ik een .... aan mij werd niet veel gevraagd.. de slimmerds... 9 & 13 jaar ;) 

JW sliep wel veel en maakte weinig contact met anderen. Trok zich ook wel terug. Maar ik dacht, hij heeft de rust hard nodig, dus is helemaal oke. Bleven lekker veel op de ruime camping. Genoeg te doen, groot zwembad, en een zwembad met glijbanen, sporten, riviertje in de buurt.. 

Vond trouwens in het dorpje een straatnaam met Gilles de la Tourette, JW stond erbij, foto gemaakt.. ;) hij had het niet in de gaten, hou wel van beetje zwarte humor... geef er wel een draai aan hahaaha. 

X Margreet 

 

* HALDOL is niet goed voor mensen met FTD, horen we vaak nu, maar ja, dat wisten we toen nog niet.. dat het FTD was... maar is wel iets om rekening mee te houden voor mensen die het al wel weten en dat de arts niet zo goed op de hoogte is van welke medicatie er wel of niet goed is bij deze vorm van dementie... er zijn bv pleisters die voor mensen met alzheimer goed werken maar bij FTD averechts. Voor zover ik weet zijn dat de EXELON pleisters. Goed navragen bij de artsen. En een kleine verandering in een medicijn kan ook al problemen geven, andere goedkopere medicijnen, iets andere samenstelling. Buitenkant van het medicijn al. 

 

https://tourette.nl/over-tourette/wat-is-tourette

https://nl.wikipedia.org/wiki/Syndroom_van_Gilles_de_la_Tourette

https://tourette.nl

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.