Dit is de Nacht #NPOradio1 02.00-06.00uur

Gepubliceerd op 10 maart 2018 om 23:51

op vrijdag kreeg ik een vraag via mn website van het programma "Dit is de Nacht", of ik wellicht wil komen praten over de PETITIE van Alzheimer Nederland, over het langer thuiswonen, wat is daar allemaal dan voor nodig. Ze wilde een partner van iemand met Alzheimer, ik vertelde dat ik dat niet had, maar zei meteen dat Alzheimer Nederland niet alleen voor mensen met Alzheimer is maar voor alle meer dan 50 vormen dementie... Hmmmm, ik pleit nog steeds dat de naam Alzheimer Nederland veranderd moet worden in Dementie Nederland, net als ze in Australië hebben gedaan. "NETHERLANDS SECOND" zeg ik dan ;)

Ohh, dat wist ze niet ;) weer iemand 'wijzer' gemaakt. Josselin (docu maakster PAPA) had mijn naam doorgegeven maar ik zei, ik weet wel iemand die nog een partner thuis heeft, wel met FTD. Misschien wil hij wel, maar omdat het nacht is lukt dat dan waarschijnlijk niet, hij kon inderdaad niet, wilde wel. Had al veel afspraken, waaronder een lezing bij een Alzheimer café. Dus toen kreeg ik te horen dat ik mocht komen. Kort dag om mensen te vinden, gaat vaak zo ad-hoc, snel snel. 

Denk ook dat het goed is als er ook mannelijke partners een keer wat vertellen. Het zijn meestal de vrouwen, ook zijn het meer vrouwen die blogs schrijven, of op een forum een bericht zetten. Er wordt dan ook vaak gevraagd of FTD meer bij mannen voorkomt dan bij vrouwen, nope... is 50/50. 

Ik ga samen met Anne-marie Buijs van Alzheimer Nederland daar aan tafel zitten bij het MEDIA PARK, aanwezig zijn om 1.45uur.. ik dacht, ik doe het gewoon... ze zeiden dat er wel 50.000 -75.000 mensen luisteren. Weer en ervaring erbij. Soort bucketlist ;) Leuk. Dus denk een beetje voorslapen. Soort nachtdienst wordt het.. mijn vriend heeft ook nachtdiensten, kan ik een beetje over meepraten hahaha. 

https://www.nporadio1.nl/dit-is-de-nacht

50.000-75.000 luisteraars interactief. Ons item is van 2-3.30uur! 

Het is ook nog terug te luisteren, de link zal ik hier dan ook plaatsen. Wel zo prettig want ik denk dat het gros van mijn vrienden, familie op 1 oor ligt. 
En ik zal er natuurlijk een blog over schrijven. Foto's maken! 

X Margreet 

 

www.alzheimer-nederland.nl

www.facebook.com/AlzheimerNederland

twitter: @annembr 

https://www.alzheimer-nederland.nl/sites/default/files/users/user4526/Focusbrief-gemeenten-langer-thuis-bij-dementie-10-punten.pdf

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.