Even gezellig lang geweest, #moestuintjes & een nieuwe deur...

Gepubliceerd op 11 maart 2018 om 15:24

vanmorgen de wekker gezet, liever niet op zondag, maar toch, in de ochtend naar JW, soms helpen met het ontbijt, brunch, maar soms ben ik iets later, ik kon er nu ook moeilijk uitkomen, te laat gaan slapen....

de wastas mee, een tas met allemaal 'moestuintjes', nog 3 bloempotten die ik zelf niet gebruik.
 Ga de tuin nog wel ff in om te zoeken naar potten e.d. die ze kunnen gebruiken. NL doet is geweest, maar bij JW op de groep is er niet veel gedaan, zag primula's staan, daar is Jord allergisch voor, misschien wel meer mensen en als ze deze gaan opeten, viooltjes eten kan geen kwaad, maar even opzoeken. Verteld op de groep.

https://www.antigifcentrum.be/natuur/planten/giftige-planten/primula

https://www.huidziekten.nl/folders/nederlands/allergie/primine-primula-allergie.htm

 

In mijn omgeving rondvragen of mensen nog wat hebben... aan potten e.d. & on twitter... #dtv 

fullsizeoutput_290e.jpeg

JW liep rond, zoals gewoonlijk, ik dronk ondertussen een kop koffie met de verpleging, verzorgenden, mijn kaartje gegeven en verteld dat ik maandagnacht in de radio studio moet zijn. Gevraagd of zij wellicht ook een keer een gastblog willen schrijven. Maar eens een mailtje aan wijden ook. Wat mensen persoonlijk vragen. 


Ik zag nu ook dat eindelijk de "deuren" zijn gearriveerd, ziet er kek uit. Jammer dat het geen echte brievenbus is, nou ja, kunnen de handen weer in vast blijven steken, dus dat zou niet echt handig zijn. Ook de deuren naar de wasruimte, douche etc hebben een deursticker. 

IMG_4214.jpg

We hebben meteen met een paar bewoners de moestuintjes gedaan, ik had er al eerder wat meegenomen en deze waren al in 'de kas' gezet. De zonnebloem zaden hebben we buiten bij het hek in de grond gestopt. JW wilde zijn hand op de schaal met zand doen, mmmm zand schuurt de maag.... maar toch de schaal maar wegghaald. 

Ik nadat ik bij JW ben geweest gezellig naar Niels, geluncht, koffie, gekletst, en toen naar huis, naar de kids.  Typen, wasjes draaien, opruimen, mails beantwoorden, forum bericht maken, quality time met de kinderen, gezelligheid. 

Hmmm, werd ik gebeld door JW z'n net EVV-er af.. hij had een wegraking gehad, tegen een deur aan gevallen, bult! Lage bloeddruk. Het is niet zo dat hij plots is opgestaan of zo, hij liep al. Het koude washandje vind hij niets, en liep alweer rond. Ze houden hem in de gaten, mag dan niet ver de tuin in alleen, omdat ze hem dan niet zien. Hij heeft de wegrakingen met enige regelmaat... tja... niet duidelijk waarom, maar in de hersenen gebeurd veel... of juist niet?! verdwijnt veel. 
Ze houden me op de hoogte. Ze vertelde wel dat hij gisterenavond heel heel erg onrustig was geweest. Nu ben ik vergeten te vragen of er overdag veel drukte is geweest met anderen op de groep i.v.m. "NL Doet".

We wachten weer gewoon af... time wil tell. 

Gezegd dat ik een mail zou maken voor de familie van de bewoners op de groep, gaan we een 'Familie Doet' dag organiseren ;) lijkt me een goed plan. Mobiliseren van familie & vrienden. 

X Margreet  

Leuk is het om te horen dat als ze 2 broeken laten zien aan JW dat hij nog echt wel een keuze maakt welke hij aan wil, zien ze aan zijn gezichtsuitdrukking. Mooi!  

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.