18 november: boekpresentatie Sandy; 'De zoektocht naar het onbekende'

Gepubliceerd op 18 november 2018 om 20:54

WOW, in de voorverkoop heeft Sandy al 350 boeken verkocht. Vele reserveringen, en er zullen er zeker nog meer volgen. Vanaf 18 november kunnen er weer boeken besteld worden, maar "op = op"... 

18 november, precies een jaar na het overlijden van Maarten. De boekpresentatie van Sandy & een mooi optreden van Eva! 

 

 

 

 

Sandy heeft een mooie powerpoint presentatie in elkaar gezet. Vanmorgen nog wat contact gehad. Beide met ons verhaal in het hoofd wat we willen gaan vertellen. Ik bedenkend wat te zeggen. Over de FTD. Een kort maar krachtig verhaal, de essentie. Verwijzen naar de huisartsenbrochure en website van de FTDlotgenoten, folders mee, mijn eigen kaartje. En vond het bijzonder dat ik van te voren al mee mocht lezen. 'Feed back' mocht geven. Was niet echt nodig hoor... het is het verhaal van Sandy en het klopte natuurlijk allemaal. 

Trots op Sandy wat ze voor elkaar heeft gebokst de afgelopen tijd. Afgelopen jaren! Het schrijven van het boek en bijzonder, op de sterfdag van Maarten de presentatie. De locatie, een warme ruimte, een mooi welkom met koffie met room in een glas. Heerlijk. Ik was op tijd gegaan. Kon ik nog wat dingen doornemen... wellicht en al wat mensen ontmoeten. De ouders van Sandy, broer, schoonzus, vriend, en beste vriendinnen die heel veel gedaan hebben in de aanloop naar. Ik vernam van Sandy dat het boek nét op tijd binnen was gekomen met vertraging, poeh, dikke stress dus! Maar gelukkig kwam het goed. Tja, wat moet je anders, uitstellen? 
Zoals Sandy zelf al zei, alles op & top in orde willen hebben... tot in de puntjes! 


Wat ik superfijn vond is dat mijn vriend erbij was, kon hij een keer een presentatie zien/horen, wel anders dan ik meestal doe, voor o.a. het Kenniscentrum Jong Dementie maar toch. Het is een deel van mij, wat bij mij hoort. ♥️

De planning was iets anders dan ik dacht, maar dat maakte niet uit. Zo was het slimmer. Ook in verband met Eva. 
Sandy starte met vertellen hoe het zou gaan, verloop van de middag. De zaal zat & stond mooi vol. Een paar genodigden konden helaas niet. 
Samen vertelde ze met Eva een stuk uit het boek, tekst van Eva. Mooi en bijzonder, zo waardevol, zeker voor later voor haar. Puur. 🥰
Sandy vertelde 2 stukjes uit haar boek, denk zeker dat mensen triggert om te gaan lezen. 
Eva ging ook helemaal los op een favoriet nummer van Maarten, aandoenlijk, en een groot applaus natuurlijk voor haar, daarna ging de boekverkoop & ophalen bestelde boeken van start, onder het genot van een borrel, drankje en hapje, super geregeld.

Tegen half 6 richting huis.... op naar de winkel voor de boodschappen en koken voor ons drietjes, Renée kwam ook gezellig thuis eten. Het was weer een bijzondere dag. Mooi dat ik daar deel uit van mocht maken. 

 

Sandy dank je wel, en ik hoop dat jij veel mensen beroerd met je boek, dat zal buiten kijf zijn! En dat de boekverkoop goed gaat. 
Meer bekendheid FTD, want dat is zo belangrijk. Je bent een kanjer! Op naar zometeen even wat meer rust in de tent, beetje aarden, voetjes omhoog en geluk in de liefde, toekomst. Maar ook dat zit wel snor! XXX 
tot snel weer een keer.... Liefs Margreet 

 

Om 18.00 is het online gegaan! 

De website van "De zoektocht naar het onbekende"; www.jong-en-dementie.nl 

zie hier de tekst van de homepage, check de Website voor alle informatie, boek bestellen, artikelen, tv optredens waar Sandy aan heeft meegewerkt! Op naar meer bekendheid FTD. 

 

ps. het boek is NIET meer te bestellen via het eerder genoemde mailadres. 

 

Mijn naam is Sandy van Rossum. Geboren en getogen in Heesch. Ik ben schrijfster van het boek ‘de zoektocht naar het onbekende’ en wil ons verhaal graag met jullie delen. 

In 2005 heb ik Maarten leren kennen. Ik was opslag verliefd op hem en niks leek ons geluk nog in de weg te staan. In 2009 zijn we samen gaan wonen in het mooie Heesch. 

In 2011 zijn we getrouwd. Geen romantisch aanzoek, maar een besluit van ons samen. Kort daarna hebben we een groter huis gekocht in Oss om een mooi gezinnetje te kunnen gaan stichten. 

Ons geluk kon niet op, want zo snel als we ons droomhuis in Oss gevonden hadden zo snel waren we ook zwanger van ons kindje. 

Helaas was dit geluk maar van korte duur. Maarten veranderde en ik herkende in hem niet meer de man waarop ik verliefd geworden was. 

De jaren daarna leek ons geluk verder weg dan ooit. En toen we in mei 2015 eindelijk een diagnose kregen stortte ons geluk definitief in. De man waarop ik in 2005 verliefd geworden was, de man waarmee ik in 2011 getrouwd was en de man die ervoor gezorgd had dat ik in 2013 moeder werd, bleek dementie te hebben. 

 

Per boek gaat er 2 euro naar het goede doel.

DOEL: project, jonge kinderen met een ouder die jong dementie heeft. 


Begeleiding hiervan. Daar is namelijk veel ste weinig begeleiding en onderzoek naar gedaan. Er is weinig.

Kinderen zitten in een rouwproces, terwijl de ouder er nog is, maar ook weer 'niet' is. Communicatie is er niet meer zoals het moet en hoort. Interactie die er zou moeten zijn tussen, vaders/moeders en hun kinderen is verdwenen.
Er is bijvoorbeeld wel het een en ander voor kinderen waar een van de ouders is overleden, maar voor 'onze' kinderen is er niets... 

De andere ouder moet alles dragen, ballen hoog houden, de balans zoeken en vinden. Vaak ook nog familie / vrienden op de hoogte houden, familie / vrienden die het niet geloven. 

 

Er worden nog wat foto geplaatst. en als er informatie komt, kranten artikel uit Heesch bijvoorbeeld dan plaats ik deze ook hier. 

KLIKNIEUWS: 21 11 2018  - https://www.kliknieuws.nl/regio/oss/algemeen/145422/start-van-verkoop-boek-de-zoektocht-naar-het-onbekende-?redir&fbclid=IwAR3MREC2hM88eBoI7C2JPSj5EROZipoibDrHsWt1KD93fJg29wzMxRhI1xc

VIVENT: 23 11 2018 -  https://www.vivent.nl/nieuws/de-zoektocht-naar-het-onbekende/

Dtv Nieuws: 23 11 2018 - https://www.d-tv.nl/sandy-van-rossum-schrijft-ervaringen-met-dementie-op-in-boek-‘de-zoektocht-naar-het-onbekende’/content/item?1110171

 

24 11 2018 - Sandy is aan het twijfelen of ze al extra boeken moet bij bestellen, gaat hard met de verkoop! TOPPPP. ik denk, gewoon DOEN! Ook op congressen, symposia etc. kunnen we ze meenemen. Stapel bij de FTDlotgenoten! ;) 

 

28 11 2018 - het boek is online uitverkocht, wel weer te bestellen, tweede druk komt ongeveer rond 18 december 2018 uit.
Wel is het boek in Oss en Heesch op verschillende plekken te koop. 

 

04 01 2019 - tweede druk is binnen en kan ook gekocht worden via de website van Sandy. www.jong-en-dementie.nl Op de Facebookpagina wordt ook alles gecommuniceerd. 

 

X Margreet 

Reactie plaatsen

Reacties

rufy baeke
6 jaar geleden

Graag ook in Vlaanderen beschikbaar stellen bv. via Standaard Boekhandel * als ik daarbij nuttig kan zijn,doe ik dat met veel plezier * gepensioneerd huisarts * Plein 33 - B 9970 Kaprijke